Adorp informeert

Selecteer pagina

Hoge & Lage der Aa

Zangkoor ‘Hoge & Lage der Aa’ is ontstaan uit het voormalige shantykoor. Op het moment bestaat het uit ongeveer dertig dames en heren. Het huidige repertoire bestaat uit populaire liedjes uit de zestiger en zeventiger jaren, maar dan vierstemmig. Jaarlijks verzorgt het koor enkele optredens in de regio.

Het koor repeteert op zondagavonden in de kerk in Adorp. De repetities zijn erg gezellig, maar onder leiding van dirigent Joan Vos wordt er ook serieus gerepeteerd. Bent u geïnteresseerd om mee te zingen, dan kunt u rustig binnenlopen op zondagavonden van 20.00-22.00 uur.

Korte geschiedenis

Het koor ‘Hoge & Lage der Aa’ is opgericht om de millenniumfestiviteiten luister bij te zetten. Daarna is het eigenlijk niet meer gestopt. Onder leiding van Lidi en Henk Supheert is het doorgegaan als shantykoor met als repertoire ‘Liederen met een knipoog naar de zee’.

In 2007 is Agnes Rozeboom als dirigent begonnen met kortlopende projecten, zoals het Kerstproject en de eerste aanzet voor het Retroproject. In 2008 is het koor ‘Hoge & Lage der Aa’ een algemeen koor geworden. Vanaf begin 2009 staat het onder leiding van Joan Vos.